Author Archives: idiotizm

Jbt…, kako bi danas car Dušan ubijao sve redom!

vešala

 

Dušan Nemanjić nije slučajno postao car. I to kakav car, onaj koga su prozvali Silnim! On je postao moćan i silan u svemu zahvaljujući tome što je bio čovek od zakona. Napravio svoj zakonik i onda ovde, na od postojanja neuređenom Balkanu, Srbima i ostalim narodima zaveo red kakav njihov divlji i iskvareni balkanski mentalitet   nije ni sanjao.                                                                                 Ništa crkva i popovi, njihovi zakoni i  lažno moralisanje, nego državni zakonik i njegovi izvršni organi, znači podigao je prvu instituciju pravde.  Kako u zakoniku piše, tako mora i da bude i tačka! Uzalud pričaš o nekakvoj svojoj časti, uzalud se zaklinješ u sve mrtvo i živo,  spasa ti od zakona nema.          Jbt…, taj zakonik je baš nekako bio savršeno primeren biću ovoga naroda kako je on to zasluživao, znači strog, nemilosrdan i bezobrazniji nego što je znao da bude narod. 

Smrtna kazna je visila nad glavom svakom pa ti sad izvoli!  Sledi ti javno pogubljenje na trgu, tvoj poslednji šou!                                                                Ostalo je zapisano da narod nije mnogo voleo cara Duašana. Naravno da ga nije voleo kada su Srbi navikli da dok se desnom rukom krste, levom istovremeno kradu, a zakon strog pa se plašili a Dušana mrzeli.
Danas umesto Dušanovog Zakonika imamo zakon koji se može nazvati “Kumovski zakonik”!
Danas pokradu milione a odleže samo par meseci zbog toga. Onda kada izađu imaju na raspolaganju milione sklonjene u inostranstvu, dovoljno da čitava njihova lopovska dinastija nikada ništa ne radi, nego samo troši i uživa.
Ili još gore, zatvore ga zbog krađe na nekoliko meseci a onda ga proglase nedužnim i oslobode, pa mu država mora isplatiti milione što je bio u zatvoru u kojem mu je svakako bilo mesto!
Car Dušan bi danas odmah povešao sve današnje sudije, policajce, ljude iz vlasti da vise na svakom drvetu koje postoji pored puta. Jbt… klatili bi se oni obešeni da sve zaudara kilometrima okolo ali bi zato svaki novi drhtao i strepio da se slučajno ne ogreši o zakon! Jbt… e  tako se pravda čuva a gradi carstvo a ne ovaj današnji trulež od države!

Jbt… poštujte malo druga Tita

13006506_1608569726134345_7404526604728935700_n

Razumem da ima mnogo stvari kod Josipa Broza Tita koje su za osudu, ali nikada onoliko koliko nas  danas u ovoj lepoj demokratiji stalno bombarduju lažima o tome:  kako se u njegovo doba živelo neslobodnim životom, kako je milicija vodila glavnu reč, kako nisi smeo svašta reći, vladala je diktatura i  kako je pravo čudo da je narod uopšte preživeo do  danas.

Kažu da u Titovo doba nije bilo demokartije, nego je  vladao samo on i njegova partija.  Jbt.. pa zar niste do danas konačno  uvideli da su sve partije i svi političari potpuno isti kao preslikani. Jedni odu  a dođu drugi isti takvi, bez ikakvih suštinskih promena. Zato je u Titovo doba bilo bolje. Bar se nisu stalno trošile pare na izbore i predizborne kampanje od kojih ti  ne daju mira, nego se svađaju kao stoka, keze sa svih bilborda i oduzimaju normalan televizijski program.

Kažu da se tada nije smelo glasno reći šta misliš! Pa bolje i jeste da je bilo tako jer kada mnogi progovoriše samo pokazaše mržnju, nacionalizam, ratobornost i  fašizam koje nose u sebi.  Ako je u nečemu diktatura  stvarno  poželjna, onda je to sigurno zbog zabrane takvih stvari i ukidanja slobode takvim ljudima!                                                                                                                         Eto danas možeš svašta reći ali ko te sluša, sve ti uzalud ! Možeš samo da sanjaš nekadašnje doba kada su reči bile krupan stvar koju je neko slušao.

Kažu zadužio je mnogo zemlju, pa jbt…  i dan danas se tajkunski gmazovi otimaju za ono što je stvoreno u njegovo doba. Još uvek ima nečega što posle njega nije uništeno i opljačkano (nakon toliko godina uništavanja i pljačke), za što se lopovi otimaju kao hijene oko velikog leša dobre životinje. Oduzmite im ono što što su oni prigrabili  za džabe, pa ćeš imati odakle vraćati dugove (kao što je uostalom i bilo predviđeno).

Danas čak nije ni za podsmeh SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije). Nekada je bila čast postati Titov omaldinac, trebalo se izboriti za tu privilegiju  uzornog, vrednog i poštenog mladog čoveka koji je kao nagradu imao izvesnu budućnost i siguran život, dok je  danas omladina prepuštena samo beznađu i slobodi da gluvari i dangubi, da se drogira i bludniči nad čovečijim moralom.

Jeste zabranjvao religiju , progonio  popove i  ostale verske službenike  ali sve podjednako i sa velikim pravom. Znamo mi danas dobro šta je njihovo moralisanje  ili ti licemerje. Šteta što ih nije sasvim iskorenio  jer se ispostavilo da je to samo jedna više parazitska vrsta koja od demagogije živi vrlo  unosno. Uostalom ako veruješ baš u taj nebeski život onda ti zemaljski i nije nešto bitan a ne ovamo da hoćeš i jedno i drugo. U Titovo doba to opredeljnje za zemaljski život je bilo jasno i potpuno.

Prozivaju ga zato što je zajedno sa komunističkom omladinom, posle 45-te postreljao ugledne buržuje, sami krem društva propale kraljevine, koji je tada posedovao sve što se moglo posedovati.  Naravno da su ih postreljali kada su dobro znali sa kime su imali posla nekada ranije, kako su ih ovi izrabljivali i pljačakali dok su radili kod njih.                                                                                       Jel ti koji danas znaš da ti devojka-žena mora trudna abortirati ako želi da zadrži posao kod gazde, ti čija sestra mora da se kara sa privatnikom da dobije posao. Zar ti pod istim uslovima ne bi uradio isto protiv takvih gnjida?               Mislim i tada je 45-te pucao čovek u čoveka bez ikakvog sažaljenja a zašto? Zato što su znali da su u kratkom periodu izbila dva svetska rata, plus u Srbiji dva balkanska rata, izginula je polovina naroda a ovi uspešni biznismeni! Ma nemoj, zar ne znamo već ko je kod nas uvek bio uspešan: onaj koji je krao i otimao  i od države i radnika! Zato su ovi bez milosti 45-te izvodili ih pred streljački vod –  prislanjali uz zid i parazitima ispaljivali metak u čelo bez ikakvog osećaja sramote.

O tome kako su Titovi partizani u ratu  vojno potukli  bradate četnike  ( a bogami uz njih zajedno na istoj strani sve  ostale domaće fašiste) i čak uhvatili  u  ruke njihovog vođu Dražu živoga bolje da ne govorim. Jbga…  pobedniku pripada sve – tako je oduvek bilo!

Jbt… u Titovo vreme naša zemlja je imala svuda po svetu prijatelje, dok nama danas prijatelji mogu biti samo pojedinačno razni  “ekskluzivni klubovi zemalja” kojima je svima zajedničko da nam traže slepu poslušnost ako želimo da nas ubace u svoje klubove prijateljstva. Pa jbt… upravo iz Titovog doba nam je proisteklo uverenje da sami možemo upravljati svojom zemljom i sudbinom, nešto o čemu današnje političke kurve ne smeju ni da progovore.

Zato za kraj upamtite  ovo: ako jednoga dana budete živeli u boljem dobu nego što je ovo današnje, tj. u prosperitetu i napretku ( u šta jbg.. čisto sumljam), tek onda ćete imati prava da se rugate, smejete i omaložavate druga Tita i njegovo doba. Samo tada!

Ali ja već unapred znam da čak ni tada nećete to činiti!

A Zašto?

Zbog toga što ćete se više smejati ovom današnjem vremenu nacionalizma i fašizma, u kojem sada  živite, a tek kada vam se jednom  konačno oči otvore, shvatićete da ste živote proveli u  jednom dobu velikih laži i obmana!

Kako jbt… niste normalni?

images

Danas je milion stvari koje čoveka lako iznerviraju, ali nekako sa posebnom lakoćom iznervira ga fraza, koju neko putem javnih medija izgovori u vidu pitanja:
-Jbt. ljudi, zašto niste normalni ili kako ne možete da se ponašate kao normalan svet?- i tome sličnog tipa.
Takve stvari stalno se mogu čuti od tamo nekih poznatih njuška, koje su dogurale do toga da zasednu na studijsku stolicu ispod reflektora ili da mu na noge dolaze, kako bi pitali ga za našu dijagnozu, a on tada odozgo sa vrha:
-Kako jbt. niste normalni?
Čoveku nije jasno zašto nismo normalni!
Pa na primer, zbog toga što je situacija u kojoj se nalazimo nenormalna, i životi su nam daleko od normalnih, eto zašto!
Nismo rođeni juče, nego mnogo ranije, a u tom vremenu se svašta ružnog i crnog izdešavalo, čini se da nije moglo biti gore.
Kako to da niko nikad nije kriv, ni odgovoran zbog toga, samo smo ti mi krivi što nismo normalni?
Zašto je sve oko nas nenormalno, samo mi tu moramo da budemo normalni?
Uporedi samo ovde zarade i troškove života, pa ćeš znati zašto nismo normalni, upusti se malo u tu računicu i sve će ti biti jasno.
Danas bez novca ne možeš ni u bolnicu da odeš, a poštenim putem ništa ne možeš da zaradiš.
Znaš ono, kad je ljude sramota reći da nemaju ali oni stvarno nemaju.
To je prava stvarnost, od koje si ti daleko! I ko sad nije normalan?
Zamisli čoveka koji je upravo izašao iz autobusa, u kome se švercovao jer nije imao da plati kartu, prolazi pored roštilja umirući gladan i žuri kući da ispeče dva jajeta, a ti tamo sa tv-a dočekuješ ga pitanjem : kako nisi normalan?
Ljudi decu šalju u školu bez para za doručak, da gladni provedu dan učeći a ti ih pitaš zašto nisu normalni!
Koliko perverzan možeš da budeš kada gladnima, razočaranima i poniženima, zameraš zato što se ne ponašaju po bontonu.
Danas se samo od političara može čuti kako će jednom biti bolje, dok lepo znamo da je ovo još i dobro, kako će tek biti. Eto, zašto nismo normalni!
Zašto ne upitaš, kako već nismo u ludnici?
Ako i dalje ne razumeš zašto smo ovakvi, odgovoriću ti nekim od ovih pitanja:
-Imaš li milione u džepu, pa ne znaš za krizu?
-Jesi li upravo povukao crtu, pa ti je sve tako super?
-Jel time hoćeš da naglasiš kako si ti normalan?
-Zašto si toliko bezobrazan?
I na kraju najvažnije:
-Da li stvarno nisi u stanju da shvatiš, zašto smo ovakvi?
Debilčino!!!