Jbt…, kako bi danas car Dušan ubijao sve redom!

vešala

 

Dušan Nemanjić nije slučajno postao car. I to kakav car, onaj koga su prozvali Silnim! On je postao moćan i silan u svemu zahvaljujući tome što je bio čovek od zakona. Napravio svoj zakonik i onda ovde, na od postojanja neuređenom Balkanu, Srbima i ostalim narodima zaveo red kakav njihov divlji i iskvareni balkanski mentalitet   nije ni sanjao.                                                                                 Ništa crkva i popovi, njihovi zakoni i  lažno moralisanje, nego državni zakonik i njegovi izvršni organi, znači podigao je prvu instituciju pravde.  Kako u zakoniku piše, tako mora i da bude i tačka! Uzalud pričaš o nekakvoj svojoj časti, uzalud se zaklinješ u sve mrtvo i živo,  spasa ti od zakona nema.          Jbt…, taj zakonik je baš nekako bio savršeno primeren biću ovoga naroda kako je on to zasluživao, znači strog, nemilosrdan i bezobrazniji nego što je znao da bude narod. 

Smrtna kazna je visila nad glavom svakom pa ti sad izvoli!  Sledi ti javno pogubljenje na trgu, tvoj poslednji šou!                                                                Ostalo je zapisano da narod nije mnogo voleo cara Duašana. Naravno da ga nije voleo kada su Srbi navikli da dok se desnom rukom krste, levom istovremeno kradu, a zakon strog pa se plašili a Dušana mrzeli.
Danas umesto Dušanovog Zakonika imamo zakon koji se može nazvati “Kumovski zakonik”!
Danas pokradu milione a odleže samo par meseci zbog toga. Onda kada izađu imaju na raspolaganju milione sklonjene u inostranstvu, dovoljno da čitava njihova lopovska dinastija nikada ništa ne radi, nego samo troši i uživa.
Ili još gore, zatvore ga zbog krađe na nekoliko meseci a onda ga proglase nedužnim i oslobode, pa mu država mora isplatiti milione što je bio u zatvoru u kojem mu je svakako bilo mesto!
Car Dušan bi danas odmah povešao sve današnje sudije, policajce, ljude iz vlasti da vise na svakom drvetu koje postoji pored puta. Jbt… klatili bi se oni obešeni da sve zaudara kilometrima okolo ali bi zato svaki novi drhtao i strepio da se slučajno ne ogreši o zakon! Jbt… e  tako se pravda čuva a gradi carstvo a ne ovaj današnji trulež od države!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *